Pronađite jednostavna rešenja za probleme
Sledi lista često postavljanih pitanja o Vectone Mobile pripejd servisu. Ukoliko imate pitanje na koje ovde nije odgovoreno, naš tim Korisničkog servisa je tu da vam pomogne.

DA LI SE ROMING NAPLAĆUJE UKOLIKO PUTUJEM U INOSTRANSTVO?

Odlazni pozivi će biti naplaćeni po unapred utvrđenim tarifama, u zavisnosti od zemlje i mreže iz koje zovete i ka kojoj zovete.

KOLIKO KOŠTA ROMING?

Da biste saznali cenu poziva ka bilo kojoj destinaciji dok ste van Srbije, u romingu, jednostavno ukucajte *108* i u nastavku broj telefona koji pozivate praćeno sa # ključem, i pritisnete pozovi. Cena poziva po minutu sa vaše trenutne lokacije će se automatski prikazati na ekranu vašeg telefona.

KAKO DA SE PRIJAVIM ZA ROMING?

Ovo se obavlja za vas automatski kada koristite Vectone mobile SIM. Ova usluga nije dostupna za korisnike drugih mreža..

DA LI TREBA DA UKUCAM DODATNE BROJEVE KADA POZIVAM INOSTRANSTVO?

Ne – jednostavno pozovite direktno. Ušteda na pozive se vrši kada Vectone mobile usmeri poziv na vašu destinaciju. 

KAKO DA KORISTITE VECTONE ROMING USLUGE KADA STE U INOSTRANSTVU?

1. Uključite vaš telefon.
2. Locirajte meni "Vectone Usluge" i kliknite na "Izaberi Roming". Molimo vas imajte u vidu da izgled ovog menija može da se razlikuje od telefona do telefona (na primer: meni "Vectone usluge" može da bude predstavljen kao "SIM Alatke", ali u nekim starijim telefonima imaju "Vectone Usluge" u glavnom meniju).
3. Nakon što ste izabrali "Roaming", imate dve dodatne opcije: Automatski ili Ručno. Preporučujemo da odaberete Automatski.
4. Kod opcije "Selektujte lokaciju" odaberite "Inostranstvo" i izađite iz menija. Sada možete uživate u Vectone roming signalu. Usluga će biti aktivna u roku od 20-40 sekundi. Čim dobijete signal možete koristiti roming.
Pažnja: Ako želite da koristite Vectone kada se vratite u Srbiju (nakon što ste koristili roming usluge u inostranstvu), morate da ponovite ovaj postupak i ovaj put odaberete “Srbija” iz menija "Selektujte lokaciju". Dobićete signal za 20-40 sekundi.

Da li treba da podešavam telefon svaki put kada putujem?

Da. Bitno je da svaki put vaš telefon bude tačno podešen.